2012. március 24., szombat

Magyar rock-musical ősbemutatója Gyálon

A bűn, a könnyű élet mámora, vagy a kemény munka, tisztesség, becsület, család? A hamis ragyogás vagy a stabil értékek? Generációról generációra előkerülő döntéshelyzetek, választások, utak… Vajon a választás is generációról generációra ismétlődik? Újra elkövetik-e a fiúk apáik bűneit?

Ezekre az örök kérdésekre keres választ a Végállomás című új magyar rock-musical. A remek szereposztással, a színházi szakma ismert személyiségeiből verbuválódott közreműködőkkel kiállított zenés darabot a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár a jubileumi rendezvényfolyam részeként vitte színre Burák Ádám rendezésében.

A Naszvagyi Tamás zeneszerző, Rajnai Sándor dalszövegíró és Burák Ádám szövegíró jegyezte rock-musical ősbemutatója március 9-én volt Gyálon. A premiert 11-én szintén teltházas előadás követte. A produkcióban közház musical stúdiójának növendékei sztárokkal szerepeltek együtt.

A főszerepekben Makrai Pált, Abebe Dániel „Bebét”, Magyar Bálintot, Nagy Lórántot, Deák Fruzsinát, Póka Évát, Weil Róbertet láthatta a közönség, de főszerepet játszott a közház musical stúdiójának gyáli növendéke, Bíró Eszter is.

Az előadás nemcsak a nagyközönség körében aratott zajos sikert, hanem a zenei-színházi szakmában is feltűnést keltett. Victor Máté Erkel Ferenc-díjas zenész, zeneszerző, színész, az Artisjus Szerzői Jogvédő Egyesület elnöke, Bolba Lajos Emerton-díjas, többszörös nívódíjas karnagy és a szakma más prominensei is részt vettek a bemutatón. A következő előadás március 21-én, szerdán, 19.00 órakor kezdődik Gyálon, az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban (2360 Gyál, Kőrösi út 118-120.), majd a tervek szerint turnéra indul a produkció.

Lájk, ha bejött a hír! KLIKK!