2013. október 10., csütörtök

Lapszemle: Lili Bárónőt ünnepelték az Operettben

2005. áprilisában mutatta be Béres Attila rendezésében a Budapesti Operettszínház Huszka Jenő operett-fantáziáját, a Lili bárónőt. Az operett irodalom egyik legnépszerűbb darabjának slágerei 8 éve csendülnek fel a Raktárszínházban és a Nagymező utcai teátrum összes sztárja megfordult a darabban az idősebb és fiatalabb generációból egyaránt. A társulat 2013. október 4-én ünnepelte a Lili bárónő 200. előadását.

Egy kis cigaretta, Tündérkirálynő légy a párom és Gyere csókolj meg tubicám. Ezeket a slágereket mindenki ismeri. Huszka Jenő dallamaival a Lili bárónő egyszerre több és kevesebb is egy nagyoperettnél: csupán kilenc színész, egy zenész és egy hihetetlen történet. Nyolc éve már, hogy estéről estére szenvedély és komikum végletes formái közé vezeti a nézőket a Raktárszínház intim terében. A hosszú évek alatt egymást váltották a fontos karakterszerepekben a színészek, most például Siménfalvy Ágota néz anyai örömök elé, így az idei évadban Illésházy Krisztina szerepében Kalocsai Zsuzsát köszöntheti a közönség. Az előadás azért is nagyon különleges, mert számos ponton ad lehetőséget a színészeknek az igazi örömjátékra és improvizációra.

Iratkozz fel a musicalhírek hírlevelünkre és ezzel be is neveztél játékunkba, amelyben rendszeresen musicaleseményekre szóló belépőket sorsolunk ki a feliratkozók között. FELIRATKOZÁS ITT.

„Imádom! Remélem a négyszázadikon is meghajolok majd a tapsrendél” – nevet Kalocsai Zsuzsa, aki nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy beállhatott a darabba. „Ez az egész egy új kaland a számomra. Minden barátom, aki látta az előadást azt mondta, hogy ennyit még soha nem nevetett. Pedig hozzám nem áll annyira közel a bohóckodás, bármennyire is szeretem. Sosem várták tőlem a színpadon, nem ilyen feladatok találtak meg. A Liliben a kollégák ezt nagyon tudják! Ráadásul a kisszínpadon játszunk, ahol nem lehet kamuzni. Itt nagyon „emberközel” vagyunk, a legapróbb rezdülések is felerősödnek. Szóval a Lili bárónővel kinyílt előttem egy új ajtó, én beléptem és jelentem jól érzem magam!”

Klikk a teljes cikkért.