2015. július 31., péntek

Ezzel az operettel készül a Szegedi Nemzeti Színház

Augusztus 10-én, azaz 10 nap múlva kezdődik a bérletárusítás a Szegedi Nemzeti Színház 2015/2016-os évadára, így érdemes minél hamarabb a jegyirodába menni, ha valaki bérlethez szeretne jutni.

- 10 órakor fogjuk elkezdeni, érdemes hamarabb ott lenni, mivel az első 300 bérletvásárló ajándék jegyet kap a Nyitány Gálára – mondta Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója a promenad.hu-nak.

Musical kiadványok, cd-k itt

Az évad szeptember 25-én két egyfelvonásos darabbal – Gogol Kártyások és Genet Cselédek – kezd. Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően egy kortárs magyar dráma ősbemutatója sem hiányozhat a programból, Egressy Zoltán Szimpla szerda című, a válásról szóló művét október végétől láthatják majd a nézők.

Megrendezésre kerül A varázsfuvola kétfelvonásos német opera, ami Mozart egyik leggyakrabban előadott műve, egyúttal az egyik legösszetettebb is, és a nyáron már bemutatták korábban, így indulhatott az Armel Operafesztivál Közönségdíján is. A Thália Színházban rendezett fesztivál produkciói a francia-német Arte kulturális televízió weblapján az év végéig megtekinthetők. Még augusztus 9-éig jelölhetik meg a nézők az Arte weblapján a nekik legjobban tetsző produkciót. A szavazás elérhetősége azonos a produkciókéval, azaz:

http://concert.arte.tv/de/die-zauberfloete-von-mozart-beim-armel-opera-festival

Emellett az évad során megtekinthetik Arany János mesejátékát a Rózsa és Ibolyát; a Catulli Carminát a nagyszínházban, valamint az évad végén egy kisszínházi premiert is tart Juronics Tamás együttese. Színpadra kerül még Az üvegcipő; Luxemburg grófja Lehár Ferenc háromfelvonásos operettje; Az elveszett levél; Tartuffe; Szerelmi bájital; Übü, a király; Árgyélus királyfi; József-legenda;A trubadúr; A munka gyümölcse és a Szása i Szása is.

A Jegyiroda megtalálható Szegeden a Stefánia 6. szám alatt. A bérletárusítás október végéig fog tartani.