2016. szeptember 2., péntek

Budapesti Operettszínház - új előadás: érkezik Lady Budapest

Budapesti Operettszínház – érkezik Lady Budapest előadás.

2016. október 21-én mutatják be Kocsák Tibor – Miklós Tibor: Lady Budapest című musicaljét. Az Operettszínház ezzel a különleges bemutatóval tiszteleg az 56-os forradalom hatvanadik évfordulója előtt.

A Lady Budapest a forradalom alatt, illetve a forradalmat követő káoszban játszódik. Az angol Lady Ashton egy autóbuszt szerez, hogy szerelmét, Veres Pált a sebesült forradalmárt kimentse az országból. Csakhogy a határon Szurov, egy szovjet őrnagy megállásra kényszeríti őket.

A világhírű író-rendező, Tábori György forgatókönyve alapján készült musical, Kocsák Tibor és Miklós Tibor műve három bátor, de esendő ember romantikus szerelmi történetén keresztül, magával ragadó muzsikával idézi színpadra a forradalmat. Somogyi Szilárd húsz évvel az első bemutató után a darab viharos viszonyait megtartva, de a modern színpadtechnika vívmányait is felhasználva állítja színpadra a Lady Budapestet.

Főbb szerepekben: Janza Kata, Vágó Bernadett, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Kerényi Miklós Máté, Szinetár Dóra, Vágó Zsuzsi, Földes Tamás, Kocsis Dénes, Szerényi László, Laki Péter