2017. február 16., csütörtök

Villanófényben - vendég Bordás Barbara

Február 17-én igazi eső zúdul majd a Budapesti Operettszínház színpadára, miközben táncos lábak kopogják a sztepp lépéseket. Ekkor debütál Budapesten a Szegedi Szabadtéri Játékokon már nagy sikert aratott Ének az esőben, Harangozó Gyula és Somogyi Szilárd rendezésében. A népszerű film bájos és szerethető hősei, jól ismert dallamai és frenetikus táncbetétei ezúttal az Operettszínház nagyszínpadán elevenednek meg. A tehetséges, ifjú színésznőt, Kathy Seldent Bordás Barbara kelti életre, akit a nagyközönség elsősorban primadonnaként ismer. A műfajok közti kirándulásról, szteppről, naivaságról és "prima donna"ságról, valamint A víg özvegy címszerepéről beszélgettünk a művésznővel.


Amikor utoljára beszéltünk, férjeddel, Boncsér Gergellyel együtt épp az Operettszínház decemberi németországi turnéjára indultatok, először bízva kislányotokat a nagyszülőkre ilyen hosszú időre és a karácsonyt a család nélkül, idegenben töltve. Hogy bírtátok?


Bevallom, azt hittem rosszabb lesz. Az előadások hangulata, a közönség fogadtatása egy-egy pillanatra feledteti az emberrel azt, hogy a családjától távol tölti az ünnepeket. És igazság szerint még Gergővel sem igazán tudtunk romantikázni, mert őt egy másik fellépés elszólította a turné közepén Milánóba és Udinébe, míg én maradtam a társulattal Németországban. Az együtt töltött négy napból két olyan is volt, amikor dupla koncertünk volt. Így a gála koncerteken éltük meg a romantikus perceinket.

Az ilyen időszakokban, amikor két héten keresztül mindennap van legalább egy fellépésed, hogy tartod kondícióban magadat és a hangodat?


Gergő egy gyerekkori barátja gyógyszerkutató. Bármi bajunk van, őt hívjuk. Az ő tanácsára rendszeresen szedünk megelőzés gyanánt többféle vitamint. A másik nagyon lényeges dolog az alvás. Otthon ezt a kislányunk mellett persze nem könnyű megoldani, bár Gergő és a nagyszülők is sokat segítenek, hogy időnként ki tudjam pihenni magam, a turnékon viszont van arra lehetőség, hogy az ember sokáig aludjon és a napját az esti fellépésre koncentrálja. Ezen kívül szeretek gyógynövényes cukorkákat szopogatni, ha pedig kapar a torkom, iszom egy jó teát.

Klikk a teljes anyagért.