2017. július 13., csütörtök

Patália a színpadon - Szabadtéren mutatták be a Mágnás Miska operettet

A szabadtérnek van egy különleges varázsa, sokkal oldottabb a közönség és személyesebb élményt nyújt az előadás - mondta Vándorfi László rendező a Mágnás Miska bemutatóján. - írja a veol.hu

A Pannon Várszínház az ajkai strandon tartotta a Mágnás Miska című operett premierjét. Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor művét Békeffy István és Kaszó Elek dolgozta át. Az élőzenés produkcióban népszerű slágerek csendülnek fel. Az énekben és táncban, valamint mulatságos jelenetekben bővelkedő darab a társadalmi különbségeket figurázza ki.

Rolla, a grófkisasszony szívét a kékvérű kérői helyett Baracs vasútmérnök rabolja el, akiről nagyon rendes emberként beszél, hiszen nem arisztokrata. A lány szülei szeretnének befolyást gyakorolni a vasútépítésre, ám amikor ez a kísérlet meghiúsul, kitiltják a házukból. A fiatalember a szerelme iránt érzett reménytelen helyzetében egy óriási tréfát eszel ki: Miksát, a lovászfiút mutatja be grófként, mintegy próbára téve Rolla szerelmét.

A grófkisasszony azonban hamar rájön a komédiára, és úgy dönt, hogy majd ő tréfálja meg a mérnököt. Eközben a lovászfiú jegyese, Marcsa, arisztokrata fiatalemberekkel incselkedik.

Kiderül, hogy mérnök öt év alatt lesz az emberből, grófot öt perc alatt lehet csinálni valakiből. A patálián végül a kleptomániás nagymama segít, míg le nem leplezi magát az afrikai oroszlánvadász Eleméry gróf.

Miksa lovászfiút Molnár Ervin alakítja, Marcsát Kovács Ágnes Magolna. Rollát Baranyi Emma kelti életre, Baracs mérnököt Szente Árpád Csaba, a nagymamát Oravecz Edit. Lenchés Márton, Szelle Dávid, Keresztesi László, Pap Lívia és Farkas-Csányi Attila látható még a darabban. A jelmezeket Justin Júlia tervezte, a koreográfiát Krámer György készítette. A darab zenei vezetője Rossa László, művészeti munkatársa Lenchés Márton.

Képek, videó az előadásról ITT