2012. augusztus 29., szerda

Mészáros Árpád Zsolt is fellép a pálinkafesztiválon

Érpatak, Zsindelyestanya. Már csak párat kell aludni, és szeptember 1-jén megnyitja kapuit immár hatodik alkalommal a Zsindelyes Pálinka és Népi Gasztronómiai Fesztivál, amely reggeltől másnap hajnalig kínál programot és látnivalót.

Népi mesterségek

A hagyományőrzés jegyében a Zsindelyes Kóstolóház melletti területen egész nap várja a látogatókat a kézműves udvar. Több mint 40 kiállító pakolja ki portékáit, miközben a legkülönfélébb mesterségek bemutatót is tartanak. Látható majd munka közben többek között kádár, kovács, kosárfonó, csipkeverő.

A felnőtt látogatókat az idén is várják egy ingyenes Zsindelyes Pálinkatúrára, amelyen végigkísérhetik a Zsindelyes Pálinka útját a gyümölcs feldolgozásától az érlelőn keresztül egészen a pohárig. Eközben a gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen minden, a fesztiválon résztvevő 14 éven aluli ingyen ülhet be a játszóházba, ahol még több játékkal várják őket a pedagógusok, de önfeledten ugrálhatnak a légvárban is. Míg a főzőverseny résztvevői üstben és bográcsban rotyogtatják a népi ételeket, a vendégek fogathajtó-bemutatót láthatnak. Nagy látványosság lesz az is, amikor a hortobágyi csikósok bemutatják tudásukat.

A délelőtt a hagyományőrzésé

– Ebben az évben ismét két helyszínen várja színvonalas előadókkal a fesztivál a szórakozni vágyókat. A délelőtt a hagyományőrzésé, a népművészeté – tájékoztatta szerkesztőségünket Juhász Miklós, a Zsindelyes Pálinkafőzde marketing igazgatója. – Fellép többek között az Érpataki Asszonykórus, az Érpataki Dörzsölő, a Gyöngyvirág Asszonykórus, a Hajdú Néptánc Együttes, a Bürkös Kamara Táncegyüttes, közreműködik a Szeredás Zenekar és a Bürkös Zenekar.

– Délután már a könnyebb zenei műfajok kapnak főszerepet. Koncertet ad a nagyszínpadon Mészáros Árpád Zsolt, a Nap együttes, Korda György és Balázs Klári, Dolly, a Csík Zenekar, a Republic együttes. A kisszínpadon (a nagykoncertek közti szünetekben) újabb koncerteket kínálunk az érdeklődőknek a következő együttesekkel: Supernem, Roxan, Wassabi KHT. S hogy még színesebbé tegyük szó szerint is a programot, 23 órakor tűzijáték világítja meg az égboltot.
Lájk, ha bejött a hír! KLIKK!