2016. december 6., kedd

Díjakat adták át a Budapesti Operettszínházban - a díjazottak névsora

Fischl Mónika és Dolhai Attila kapta Az évad operettszínésze, Peller Anna és Kerényi Miklós Máté pedig Az évad musicalszínésze díjat hétfő este a Budapesti Operettszínházban a magyar operett napja alkalmából tartott gálaesten.

Az operettszínház hétfő esti közleménye szerint Fischl Mónika és Dolhai Attila az elmúlt évad operettszerepeiben, különös tekintettel A chicagói hercegnő, a Sybill és A Csárdáskirálynő 100 éves jubileumának ünnepi előadásaiban nyújtott teljesítményükért kapták a díjat. Peller Anna és Kerényi Miklós Máté musicalszerepeikben, különös tekintettel a Nők az idegösszeomlás szélén (Peller Anna) és a Virágot Algernonnak főszerepeiben nyújtott teljesítményükért érdemelték ki az elismerést.


Az évad legígéretesebb ifjú művészének járó Marsallbot-díjat Simon Panna nyerte el musicalszerepekben nyújtott teljesítményéért, míg a Musica Hungarica Kiadó nagydíját Bíró Attila, a Budapesti Operettszínház egykori karmestere érdemelte ki a magyar operett műfajának népszerűsítéséért, több évtizedes művészi teljesítményéért.

A Musica Hungarica Kiadó életműdíját Jankovits József kapta bonviván szerepekben nyújtott több évtizedes színművészi teljesítményéért – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amelyben felidézik, hogy az operettszínház és a Musica Hungarica Kiadó kezdeményezésére 2002 óta október 24-én, Lehár Ferenc (1870-1948) halálának és Kálmán Imre (1882-1953) születésének évfordulóján ünneplik a magyar operettet. Hagyomány az is, hogy több kategóriában a magyar operettestéjén adják át a Budapesti Operettszínház díjat.

– MTI –