2016. december 12., hétfő

Szinetár Dóra a legkedveltebbekkel tér vissza

Szinetár Dóra a legsikeresebb musical slágerekkel tér vissza – itt az „Újratervezés”.

Szinetár Dóra az elmúlt 30 év legkedvesebb musical emlékeit gyűjtötte össze „Újratervezés” című nagylemezén. Az énekesnő gyermekkora óta énekel színpadon, így több száz dal közül választotta ki az albumra kerülő tizennégyet, amelyek mindegyikéhez személyesen is kötődik. Dóra nem titkolt célja többek közt az volt, hogy a hallgatók is másként közelítsenek a már jól ismert musical slágerekhez.

A lemez készülése mögött éveken át tartó vívódás állt: „Néhány évvel ezelőtt elkezdtem azt érezni, hogy kinőttem a musicalműfajból, már nem az enyém. Mélyebb, bölcsebb, világmegváltóbb műfajra vágytam.”

Pár évnyi szárnynyitogatás után azonban az énekesnő visszakanyarodott a gyökerekhez: „Rájöttem, hogy ha új zenei utat keresek, akkor előbb meg kell fogalmaznom, hogy milyen is a „régi”, amiben 20 éve élek, és amiért néha a mai napig is tudok rajongani. Eldöntöttem, hogy nem a műfajnak kell hátat fordítani, hanem más megközelítésben kell a musicalek felé fordulnom. Az alapműfaj és a dalok tökéletesek, csak nem mindegy, hogyan nyúlok hozzájuk.”

Még info a lemezről ITT