2019. június 12., szerda

Agria Nyári Játékok 2019 - Musical és operett is szerepel a kinálatban

Negyvennégy éves idén az Agria Nyári Játékok, a szabadtéri színház eddigi fennállásának minden esztendejét egy előadás szimbolizálja idén Egerben június 27. és augusztus 19. között.

A műsortervről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Kelemen Csaba, az eseményt szervező cég ügyvezetője elmondta: a gazdag és színes repertoár gerincét a hagyományoknak megfelelően ezúttal is az Országos Operett és Musical Fesztivál alkotja, amelyen az elmúlt színházi évadban a szervezők által legjobbnak ítélt operett- és musicalprodukciók láthatók.

 Megjegyezte, hogy két előadás, a Sybill és a Luxemburg grófja is látható az Agria Nyári Játékok színpadán. Az idei Rákóczi-év előtt tisztelegve saját produkcióként állítják színpadra a Fejedelem című történelmi musicalt június 26-án - tette hozzá.

Emellett vígjátékok, bohózatok, zenés játékok, gyermekelőadások, táncprodukciók, valamint koncertek is szórakoztatják a közönséget a város három helyszínén. Fellép többek között Charlie, majd élő koncertshow-t adnak elő magyar előadók az ABBA legnagyobb slágereiből. Kelemen Csaba kitért arra is, hogy a korábbi 16-ról idén 18-ra bővül a gyermekelőadások száma, melyek között két bemutatót is terveznek.

Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából pedig a költőről szóló, neki emléket állító estet tartanak. Kiemelte: a régi értékeket megőrizve a megszokott helyszínen, azaz a vár színpadán, ám 20 év után új rendezésben, szereplőkkel, dalokkal és szövegekkel láthatják-hallhatják az érdeklődők az Egri csillagok című történelmi musicalt.

- MTI -