2012. április 7., szombat

Musical készült Charlie Chaplinről

Charlie Chaplin életéről szóló musicallel idézik meg a világhírű művészt a Bradwayn. A Becoming Chaplin várhatóan még idén bemutatkozik, de majd csak a következő, 2012/2013-as szezonban.

A darab "megmutatja a zseni legendája mögött rejtőző embert, aki örökre megváltoztatta a moziba járás élményét" - olvasható a Broadway World portálon.

Az új musicalt Warren Carlyle rendezi, ő állt a Hugh Jackman: Back on Broadway című népszerű show mögött is. A zene és a szöveg Christopher Curtis, a forgatókönyv az Annie, a Producerek, valamint a Hajlakk című darabért három Tony-díjjal jutalmazott Thomas Meehan munkája.

A darab producere Bob és Mindy Rich, valamint John és Claire Caudwell, egy brit filantróp házaspár. A négyesfogat már a Jézus Krisztus Szupersztár című musical legutóbbi színpadra állításában együttműködött a Broadwayn.

A Becoming Chaplin egy évekkel ezelőtt Limelight (Rivaldafény) címmel szintén New Yorkban bemutatott színdarab feldolgozása. Abban három színész játszotta Chaplint élete három különböző korszakában. Rivaldafény volt Chaplin utolsó filmjének a címe is.

A musical a művész gyerekkorától, egy londoni árvaháztól kezdve mutatja be Chaplin életét.

- MTI -

Lájk, ha bejött a hír! KLIKK!