2012. június 6., szerda

Épül Mary Poppins háza - készül a Madách Színház új szuperprodukciója

A Madách Színháznak gyárt könnyen szétszedhető, gyorsan összerakható díszleteket a Scabello.

Szirtes Tamás rendezésében szuperprodukcióra készül a Madách Színház: szeptemberben mutatják be P. L. Travers történetei és Walt Disney filmje alapján Cameron Mackintosh musicaljét, a Mary Poppinst.

A Banks családhoz a keleti széllel megérkező nevelőnőt, akinek feneketlen táskájában lenyűgöző varázslatok lapulnak, Mahó Andrea, Oroszlán Szonja és Polyák Lilla kelti majd életre. Mary Poppins csodaházát Tápén építik, az ország egyik legprofibb díszletgyártó műhelyében.

– Nálunk készül a szuperprodukció díszletének nagy része; a legkülönlegesebb elem Mary Poppins háza, amely tele lesz varázslatokkal, trükkökkel. Az építmény alsó acélszerkezete a süllyesztőből bukkan majd fel, a legfelső szintje pedig a Banks gyerekek emeleti szobája lesz; mindez a díszlettervezőre, Rózsa Istvánra jellemző aprólékos kidolgozottsággal, részletgazdagsággal – mondja Tóth Kázmér, a Scabello vezetője, aki a produkció Szegedről elkerült szcenikusával, Szűcsborus Jánossal, a Madách Színház műszaki vezetőjével gondosan ügyel a legapróbb részletekre is.

Előadás időpontok és jegyekért klikk IDE!

A tápéi szakembereknek nem ez az első munkájuk a népszerű pesti teátrum számára: az Operaház fantomjától a Producerekig több szuperprodukció színpadképét is ők készítették. Mivel a Mary Poppinst is több százszor szeretnék játszani a Madáchban, könnyen szétszedhető-összerakható, mégis roppant tartós díszletelemeket kell gyártaniuk. Ha elkészültek, egy bécsi munkával folytatják, majd a Dóm téri Hegyen-völgyön lakodalom következik.

- delmagyar.hu alapján -


Lájk, ha bejött a hír! KLIKK!