2012. június 2., szombat

Történelmi musicalekkel turnézik idén nyáron az Agria Játékok - jegyek itt A FEjedelm című előadásra

Rákóczit, Zrínyit és az egri hősöket idéző zenés történelmi trilógiával indul nyári turnéra az Agria Nyári Játékok - tájékoztatta pénteken az MTI-t a társulat ügyvezetője.

A Rákóczi-szabadságharcot feldolgozó mű, A Fejedelem, a szigetvári hősöknek emléket állító Zrínyi 1566 és a Gárdonyi Géza halhatatlan művéből készült Egri csillagok című musicalek, együtt, most először lesznek megtekinthetőek itthon és külföldön - közölte Kelemen Csaba.

Mint elmondta: a közönség mindhárom művet láthatja Egerben júliusban és augusztusban a 2012-es Agria Nyári Játékok keretében az egri várban kialakított színpadon.

A Fejedelem című musicalt bemutatják júniusban Pécsett és júliusban Kassán is, míg a Zrínyi 1566 meghívást kapott a Kolozsvári Magyar Napok záró ünnepségére augusztus 20-ra.

IdőpontProgram 
2012/06/22
P 21:00
Pécsi Nyári Színház - Pécsi Szabadtéri Játékok
Káptalan utcai Szabadtéri Színpad
Pécs
A fejedelemJegyvásárlás
2012/06/23
Sz 21:00
Pécsi Nyári Színház - Pécsi Szabadtéri Játékok
Káptalan utcai Szabadtéri Színpad
Pécs
A fejedelemJegyvásárlás

Különlegességnek számít, hogy valamennyi produkciót bemutatják a cselekmény eredeti helyszínein is, vagyis az Egri csillagok az egri várban, A Fejedelem Sárospatakon, míg a Zrínyi 1566 a kirohanás napján, szeptember 7-én a szigetvári várban lesz látható.

Mindhárom darabot Moravetz Levente rendezte; a főbb szerepekben Sasvári Sándort, Feke Pált, Csengeri Attilát, Szomor Györgyöt, Kelemen Csabát, Dévényi Ildikót, Vermes Tímeát, Blaskó Balázst, Herczeg Flórát, Beleznay Endrét és Füredi Nikolettet üdvözölheti a publikus - mondta Kelemen Csaba.
Lájk, ha bejött a hír!

KLIKK!