2013. július 5., péntek

10 érdekesség Dolhai Attiláról


  1. Dolhai Attila 1977. január 7-én, Kisvárdán született. Édesapja a villamos iparban, édesanyja pedig az egészségügyben dolgozott.
  2. A színész két fiútestvére közül Béla is a zenei pályát választotta, ő ének-zene tanárként illetve zongoraművészként tevékenykedik.
  3. A budapesti Gervay Mihály Posta- és Bankforgalmi Szakközépiskolába járt, ahol megszerezte a képesített pénzkezelő és bank üzemforgalmi ellátó végzettséget.
  4. Az első diplomáját a Zsámbéki Katolikus Tanítóképző Főiskola ének és hittan tanító szakán szerezte. Később felvették a Színház és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára, ahol 2005-ben megszerezte második diplomáját.
  5. Attila 1999-ben jelentkezett a Kifutó című tehetségkutató versenyre, ahol bekerült a döntőbe. Végül nem ő lett a műsor győztese, de különdíjasként távozott és ezáltal részt vehetett a Karthago együttes koncertturnéján.
  6. 2003. március 22-én debütált a Budapesti Operettszínház színpadán, az egyik legújabb musical, a Mozart! címszereplőjeként.

    Szereted Dolhai Attilát? Csatlakozz!
  7. Három lány gyereke született. Vajon szeretett volna fiút?

  8. "– Nem feltétlenül. Örülök, hogy lányaim vannak, mert ők nekem nagyon bejöttek. A legidősebb, Luca érkezése előtt meg sem kérdeztük, hogy milyen nemű a gyerek. Aztán, amikor megérkezett, boldog voltam, hogy lány lett. A középsőnél, Emmánál szóba sem jött, hogy esetleg fiú is lehetne. A harmadiknál, amikor a négydimenziós ultrahangon közölték, hogy ő is lány, szintén nagyon örültünk. Fogalmam sincs, milyen érzés lehet fiús apának lenni, de talán nem is kell megtudnom." - válaszolta.

  9. "A mit vársz az élettől?" kérdésre az alábbit válaszolta.

    Azt, hogy csinálhassam, amit szeretek. Hadd csináljam még sokáig! Hogy tudjak megújulni, tudjak meglepetést szerezni a nézőknek és azoknak, akik szeretnek. Hogy ne fáradjak el benne, hogy legyen elég kontrollom. Azt mondta nekem valaki, hogy ha ennyire kordában fogod tartani magad, akkor egyszer csak szétrobbansz... De ha nem tartom magam kordában, akkor pedig most robbanok szét! — Próbálom hát tartani ezt az egyensúlyt.
  10. Az Operett Színház sztárja a magyar tájak szerelmese. Nem szeret külföldre utazni, ezért amikor csak teheti Magyarországon kirándul a családjával.
  11. Klikk és válogass Dolhai Attila Cd-i között

Lájk, ha kedveled Attilát! KLIKK!