2014. október 2., csütörtök

Dolhai Attila: "Szeretek kiegyensúlyozottan és boldogan élni"

Rockernek készült, de pedagógussá képezte magát, végül musicalsztár lett. Méghozzá az ország legismertebbje. Dolhai Attila volt Rómeó, Mozart, Halál, Rudolf, Berger, Jézus, Hosszú, nemrég azonban úgy döntött, hogy tíz rendkívül sikeres év után elköszön a musical műfajától, és a jövőben bonviván lesz, egyszer pedig, reméli, operaénekes.

A romantikus drámai hős a múlté, de csak a színpadon. Dolhai Attila marad, aki eddig volt. Határozott és eltökélt gentleman, aki rábízza magát a sorsra, esténként pedig a négy hölgyre, aki hazavárja.

RIDIKÜL MAGAZIN Valószínűleg rengeteg nő irigyel most engem… Valóban olyan vagy, amilyennek sokan hisznek? Romantikus, hősszerelmes?

DOLHAI ATTILA Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érzékelem, amit mondasz… Sok esetben viszont úgy gondolom, hogy ez a szimpátia inkább a szerepeimnek szól. Színészeket gyakran azonosítanak azokkal a figurákkal és karakterekkel, amiket megformálnak. Ezekben, persze, kicsit én is benne vagyok, szóval néha jólesik magamra venni a rokonszenvet. Elfér bennem a romantika, de csak amolyan átlagos módon. Nem adok szerenádot minden este a feleségemnek, és nem jövök haza hatalmas virágcsokorral a turnékról.

Szeretek kiegyensúlyozottan és boldogan élni, a kedvességet nem szégyellem kiprovokálni, mert szükségem van rá. Magam is szeretek kedves lenni másokkal. Ezért, ha ünnep van, ha érdemes, akkor igenis megadom a módját, úgy, ahogyan azt egy romantikus hősszerelmestől elképzelik. Néha, persze, figyelmeztetni kell, hogy házassági évfordulóm van… Férfiasan tudok megfeledkezni a dolgokról.


(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2014. évfolyama 34. számának 8. oldalán!)

Musical kiadványok, cd-k itt