2015. január 31., szombat

József 200. előadás - megszólalt az igazgató

Ismét jubileumot ünnepelt a Madách Színház. Január 19-én 200. alkalommal került színre aJÓZSEF ÉS A SZÍNES SZÉLESVÁSZNÚ ÁLOMKABÁT című musical. A különleges hangulatú, rendhagyó előadáson részt vett a musical szinte valamennyi eddigi szereplője.


Tim Rice és Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.
Andrew Lloyd Webber és Tim Rice szövegíró kollégiumi szobatársakként találtak rá a József témára. Felnőttpukkasztó, szertelen művet alkottak belőle, amely 1967-ben oratórikus formában került színre. Már ebben a verzióban is halmozta a sikereket. „Felnőtt” színpadon, kibővítve, 1972-ben az edinburghi fesztiválon mutatták be. Webber végül a színpad törvényeit figyelmen kívül hagyva egymást követő dalok laza szerkezetű sorában meséli el a kiválasztott fiú történetét, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia nagy példázata.

A darab bejárta a világ nagy színpadait és mindenütt hatalmas sikerrel játsszák, és Webber áradó melódiái, szellemes, friss stílusváltásai remek, szórakoztató, ironikus és ugyanakkor ihletett, katartikus élményt nyújtanak minden korosztály számára.

Musical kiadványok, cd-k itt