2015. január 31., szombat

Koktél bérlet módra a Budapesti Operettszínház művészeivel!

A recept: végy két kortárs operát, egy velencei társasutazást, egy kuruc legendával tűzdelt eus pályázatot és a világ legsikeresebb fiatalokról szóló musicaljét. Már kész is a koktél bérlet! Január 20-tól ugyanis kapható négy előadásra szóló bérletsorozat, amely a Koktél nevet kapta. Bérletvásárlóink az évad záró előadása után vendégeink egy nyári italra és koccintásra színészeinkkel.

Egy kortárs csemege, két egyfelvonásos kisopera A váltságdíj és a Nárcisz és Echo, valamint három új bemutatónk, az Én és a kisöcsém, a Csínom Palkó és a Famecímű darabok várják a közönséget, köztük a legendák évének utolsó előadásával.

Visszatér a Nárcisz és Echo, valamint A váltságdíj című két kortárs kisopera Homonnay Zsolttal, Frankó Tündével, Dániel Gáborral, Molnár Ágnessel, Szécsi Mátéval és Kalocsai Zsuzsával a főszerepben. Dubrovay László és Vidovszky László rövid, izgalmas, fordulatokkal, erotikával és humorral teli művei igazi zenei csemegék.

Nem úgy, mint a kortárs operák férfi szereplői, az Én és a kisöcsém figurái bizony fütyülnek a nőkre az idén, méghozzá márciustól. Éppen ezért Kató, a gazdag tápszergyáros ábrándos, aluszékony lánya férfinak öltözve az itáliai Velencéig szalad, hogy megleckéztessen egy nagyképű, nőgyűlölő fickót. Az Én és a kisöcsém 1934-es százas szériát megért operettszínházi ősbemutatója óta is rendületlenül vissza-visszatérő sikerdarabja a magyar színházak repertoárjának. A darab az idei évadban Lőrinczy Attila átdolgozásában, Bolba Tamás nagyzenekari hangszerelésében, Lőcsei Jenő koreográfiájával kerül színre, operett- és musicalcsapattal, igazi sztárszereposztásban.

A Rómeó és Júlia musical legendás párosa, Szinetár Dóra és Dolhai Attila ezúttal Kató és Andersen figurájában, egy új műfajban bizonyít, Mészáros Árpád Zsolt pedig az operett világában most debütáló fiatal művészt, Simon Pannát kapja partneréül. Kabos Gyula egykori szerepében, vendégként Jordán Tamás és az Operettszínház kedvelt komikusa Faragó András látható. És történik mindez a költői nevű Zabakol tápszergyárban, illetve Velence színpompás kulisszái közt. Bolondos hőseink átöltözések, szerepjátékok és titkos küldetések közepette keresik igazságukat és boldogságukat. Mesés darab különleges szereposztásban, mellyel nem csak a budapesti színházi élet tavaszi szenzációját kínáljuk, de egy velencei társasutazást is.

Velence után újra Magyarország. Ismerős dallamok közé kalauzol mindenkit a Csínom Palkó daljáték, a Budapesti Operettszínház áprilisi bemutatója. Farkas Ferenc darabjában a mai operett-játszás nagy egyéniségei együtt sok-sok fiatal ígéretes tehetséggel vallanak a színházcsinálás problémáiról, izgalmairól, gyötrelmeiről. Újszerű kísérlet, amelyben érzetekről, felfogásbeli különbözőségekről éppen úgy esik szó, mint örömökről és fiaskókról.

Az évad utolsó bemutatója, a Fame, a világ legsikeresebb, fiatalokról szóló musicalje, mely nagyon pontos életképet mutat arról, hogy a mai tehetségkutatók világában a könnyű siker, a sztárság tiszavirág életű, ha nincs mögötte munka, áldozat és harc. A tehetség egy szerencsés állapot. Sok tényezőnek kell összejátszani ahhoz, hogy valódi érték szülessen. Ez a musical a fiatalok útkereséséről szól, miközben bepillantást enged a kulisszák mögötti világba is, amely már korántsem olyan csillogó, mint ahogy az kívülről látszik. A teátrum fiatal generációjának tagjai tulajdonképpen önmagukat, vagyis pályakezdő művészeket alakíthatnak majd júniustól és egyben a Legendák évének utolsó napján is, hiszen az évadot a Fame zárja majd a Nagymező utcában.

A műfajilag sokszínű bérlet, nem csak a felsorolt daraboktól különleges. Az évad záró előadása, vagyis a Fame után, a Koktél bérlet tulajdonosai a színház vendége egy nyári italra és koccintásra színészeinkkel.

Zárja velük és a társulattal az évadot!

Bérletárak:

I. kat.: 18.700 Ft, II. kat.:15.300 Ft, III. kat.: 13.800 Ft, IV. kat.: 8.700 Ft, V. kat.: 5.700 Ft

Időpontok:

A váltságdíj-Nárcisz és Echo: 03.31. ( vagy 04.14., 04.15.) 19:30
Én és a kisöcsém: 05.24. 19:00
Csínom Palkó: 06.05. 19:00


Fame: 07.05. 19:00
Musical kiadványok, cd-k itt