2012. április 7., szombat

2012-ben is lesz Sakk musical-koncert - jegyek itt!

A darab cselekménye egy ’70-es évek végén játszódó, amerikai-szovjet sakkvilágbajnoki mérkőzés története pályán kívül és belül, melyet átsző a két nagyhatalom közti versengés, egy szenvedélyes szerelmi háromszög, magánéleti és politikai csatározások. A sodró lendületű történetet olyan nagyszerű dallamok szövik át, mint többek közt az One night in Bangkok, a The story of Chess, a Nobody’s side és az Anthem.

A musical zeneszerzői: Benny Andersson és Björn Ulvaeus a svéd ABBA popegyüttes tagjaiként váltak ismertté a ’70-es években. A zenekar feloszlása után kerültek kapcsolatba Tim Rice szövegíróval, és alkottak meg közösen a mára klasszikussá vált Chess musicalt. Az angol nyelvű dalszövegeket az a Tim Rice jegyzi, aki korántsem ismeretlen a zenés színházkedvelők körében. Ő írta a Fővárosi Nagycirkuszban 2008-ben nagy sikerrel játszott Aida szövegét is. Közös munkájuk eredménye lett az 1986-ban, a West End-en bemutatott Chess.

A Sakk ismét elindult világhódító útjára, egy időben a magyar bemutatóval, augusztusban turné indul Angliában, Skóciában, Írországban és 2011-ben tervezik a musicalt ismét a West End-en bemutatni.

2012. április 26-án és 27-én újra látható lesz az előadás a Pesti Magyar Színházban. Jegyeit kezelési költség nélkül is megvásárolhatja ha az előadás időpontjára kattintasz!

12.04.26. 19:00 (Cs)

12.04.27. 19:00 (Pé)

Lájk, ha bejött a hír!

KLIKK!