2012. január 6., péntek

Kerényi Miklós Gábor: "Ez a teátrum soha ilyen sikeres nem volt"

Több bemutatóval is készül a Budapesti Operettszínház 2012-ben, amelyekben azok a színészek is szerepet kapnak, akik a közelmúltban lazábbra engedték a köteléket a teátrummal. Kerényi Miklós Gábor igazgató szerint az természetes, hogy ha valaki a társulat tagja, ezzel a színházzal kell egyeztetnie a többi felkérését.
– Milyen tervekkel készül az operettszínház ebben az évben?
– Először Szörényi–Bródy: Veled, Uram! című művét mutatjuk be, főszerepben többek között Janza Katával, Feke Pállal, Sasvári Sándorral, Mészáros Árpád Zsolttal, Vágó Bernadettel, aztán egy Borgálaműsorral készülünk. Lesz a Márió és a varázsló opera és egy Gershwin-este is Szabó P. Szilveszterrel, Szabó Dáviddal, a Szinetár–Bereczki házaspárral, Kerényi Miklós Mátéval és Szendy Szilvivel. Szóval, tele vagyunk tervekkel, amelyekben azok is szerepet kapnak, akik meglazították a kapcsolatot. Ezek közé sem Szabó Dávid, sem Szabó P. Szilveszter nem tartozik, hiszen ők továbbra is társulatunk szorosan kötődő tagjai.

– Ön köztudottan szigorú.
– Úgy van, de nem tartom rabságban a színészeket. Én a társulati színházban hiszek. A színészeket nemcsak egyes darabokra hívjuk meg, hanem hosszú távon számíthatnak arra, hogy itt szerepeket kapnak. A nézők is tudják, nálunk válthatnak rájuk jegyet. Úgy tudnám ezt a legegyszerűbben mondani, aki a Fradiban játszik, ne akarjon a Dózsában is.

– Ön szerint emiatt sikeres ez a színház?
– Ez a teátrum soha ilyen sikeres nem volt, mint most, de ehhez kemény munka kell. Mindenki részéről.

A Blikk interjúja

Lájk, ha bejött a hír! KLIKK!