2012. január 7., szombat

Örömmel áll a jó ügyek mellé Serbán Attila

A közelmúltban, a fogyatékosokkal foglalkozó megyei intézmények gálaműsorán lépett fel Serbán Attila. A Madách Színház fiatal énekes-színészét jótékonyságról, színházi feladatokról faggatta az öltözőben a Napló Online munkatársa.

- Barátom, Ekanem Bálint Emota nagyon sokat tesz Pápán az ügy érdekében. Az ő meghívásának tettem eleget, amikor vállaltam a gálán való szereplést. Bálinttal egy margitszigeti előadáson ismerkedtünk meg, aztán ajánlottam őt a Madách Színházba, a Jézus Krisztus Szupersztárba - meséli az előzményeket a fiatal színész.

- Mostanában rengeteg hasonló dologgal keresnek meg, soknak látom az értelmét, de olyan is akad, amelyiknek nem. A fogyatékosok és a gyerekek engem mindig nagyon megérintenek. Azt gondolom, rájuk különösen oda kell figyelni és minden lehetséges támogatást meg kell nekik adni. Ezek mellé az ügyek mellé mindig örömmel állok. Remélem, hogy a jelenlétemmel most is tudok segíteni, és bízom abban, hogy az ügy Pápán sokaknak a hasznára válik - fogalmaz Attila, aki azt is elmondja, hogy ha éppen nem jótékonysági gálán vesz részt, akkor az életét a színház tölti ki.

Most a Madáchban a Jézus-szériát játssza, de szerepel a Macskákban, címszereplő a Józsefben, tehát rengeteg a feladat. Egyébként nemrég jelent meg az első lemeze, a dalomhoz egy videoklipet is forgattak. A dal címe: Ha egyedül állsz.

- Most ezzel próbálom magam promotálni a nagyközönségnek, szeretnék sok emberhez eljutni ezzel a dallal. Jól érzem magam, és boldog vagyok. Táncpedagógus végzettségem van, innen avanzsáltam énekessé, majd színésszé. A feladatok megkerestek, és úgy látom, hogy az énekes és a prózai színész közti határvonal is halványulni látszik. Megváltozott, felbolydult a világ, mégis azt látom, hogy jó irányban haladunk, hiszen a zenés darabok nagyon színvonalasak. Óriási szerencsém, hogy csupa olyan szerepet játszom, amit nagyon szeretek - mosolyog, majd búcsúzóul - hiszen már várja a színpad - a terveiről beszél: egy közös margitszigeti előadásról Feke Pál barátjával, egy tavaszi koncertről, és az újabb színházi szerepekről.

Lájk, ha bejött az interjú!

KLIKK!