2012. január 7., szombat

Musicalsztárokkal jön a Mario és a varázsló - jegyek itt

Vajda János egyfelvonásosát, a Mario és a varázslót ismét műsorra tűzi a Budapesti Operettszínház: január 13-án, 14-én és 15-én egy Németországban már kipróbált, neves előadókat felvonultató Gershwin-összeállítással együtt játsszák a darabot.

A 20. század egyik legfontosabb amerikai komponistája, George Gershwin fergeteges ritmusaival, a komolyzene és a dzsessz keverékével gyakorlatilag új műfajt teremtett: létrehozta a musical alapjait.
Népszerű előadók - Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra, Cser Krisztán, Frankó Tünde, Kerényi Miklós Máté, Szendy Szilvi, Szabó P. Szilveszter, Vadász Zsolt, Fischl Mónika, Szabó Dávid, Vágó Bernadett, Szulák Andrea és Náray Erika - szólaltatják meg a Porgy és Bess ismert slágereit, például a Benjo-dalt, a Summertime-ot - közölte az MTI-vel Szentpéteri András, a színház marketing menedzsere. A látványos show-összeállításban számos örökzöld dal hallható magyarul.

Jegyekért klikk az előadás időpontjára.
Esemény időpontja
   Január 2012
12.01.13. 19:00 (Pé)12.01.14. 19:00 (Szo)12.01.15. 19:00 (Va)

Hozzátette: az egyik főszereplő, Kerényi Miklós Máté a teátrum karácsonyi németországi turnéján már megtapasztalhatta, milyen sikere van a Gershwin-számoknak, Szendy Szilvivel közösen ők zárták az első részt. A látványos produkció Lőcsei Jenő koreográfiáival, Makláry László vezényletével készül, amelyben a Budapesti Operettszínház Ének- és Balettkara is közreműködik.

Vajda János a Thomas Mann elbeszélése alapján írt, jelentős nemzetközi kritikai és közönségsikert aratott operáját először a Bartók+Európa 2010 Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon játszotta a Budapesti Operettszínház társulata, majd a Nagymező utcában is repertoárra került a darab.
Kerényi Miklós Gábor főigazgató elárulta az MTI-nek: minthogy a Budapesti Operettszínház a zenés népszínház szerepét tölti be a színházi palettán, több operatervet is fontolgatnak. A konkrétumok közül annyit említett meg, hogy "a levegőben van egy különleges Bohémélet-előadás".

Lájk, ha bejött a hír! KLIKK!