2012. március 29., csütörtök

Miklósa Erikától nem áll távol a musical

Kiskunhalason született, színpadra állt a New York-i Metropolitan Operában, hétfőn este pedig a miskolci Művészetek Házában mutatta meg művészetét a világhírű magyar szoprán énekesnő, Miklósa Erika.

Az operaénekesnő a Kossuth-díjasok elit táborába is belépett márciusban.
– Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy megtiszteltek a Kossuth-díjjal. Szőcs Géza, kultúráért felelős államtitkár telefonon keresett, de nem ért el, ezért egy sms-t küldött, amiben az állt: Drága hölgyem, Kossuth Lajos azt üzeni, üdvözli önt – mesélte a koncert előtt Miklósa Erika, aki a világ majd minden színpadán állt már, de saját bevallása szerint, a kisebb termekben szeret fellépni, hiszen közelebbi kapcsolatba kerülhet a közönséggel.

A New York-i Metropolitan Opera színpada minden operaénekes álma, a kiskunhalasi énekesnő pedig 2004 óta folyamatosan betölti hangjával a híres teret.

– Ott állni, és énekelni az egyik legnagyszerűbb élmény. A Kossuth-díj egészen más, hiszen a saját hazám közönségétől, a hazai szakmától kaptam. Másképp, de mindkettő nagyon sokat jelent számomra – emelte ki Miklósa Erika.

Miklósa Erikát a világ operaénekesként ismeri, ám nem áll távol tőle az operett és a musical sem. A műfajok közötti kalandozásokkal kapcsolatban megemlítette, a zenei kalandozás mindig új lendületet képesek adni, s operaénekesnőként fontos a folyamatos megújulás is.

– Nehéz műfaj az opera, szükséges kitekintenem időnként ahhoz, hogy új színt tudjak nyújtani a produkciókban. Emellett azzal, hogy más műfajokban is hallatom a hangom, népszerűsítem az operát. Nem állítom, hogy mindenkinek énekelnie, hallgatnia, szeretnie kell, de a megismerés, a nyitottság fontos – emelte ki a világhírű operaénekes, akinek következő célja, hogy New Yorkban lefussa november 5-én a marathont.

Forrás: Mikom.hu


Lájk, ha bejött a hír! KLIKK!