2012. július 15., vasárnap

Feke Pál: "Nekem ez nagyon új" - jegyek itt a The Blues Brothers előadásra

Feke Pál az egyik főszereplője az augusztus 3-án, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon bemutatásra kerülő, Blues Brothers című produkciónak. Amit zenés darabokban nyújt, azt egyszer majd szeretné hozni prózában is.

- Öltönyös, napszemüveges, nyakkendős, kalapos gengsztereknek mutatkoztak Serbán Attilával a Szabadtér Színház sajtótájékoztatóján, meg a produkció plakátján is. Ez a gengszterizmus most valami miatt nagyon benne van a levegőben. A Margitszigeten a minap bemutatott Érinthetetlenek is egy gengsztermusical.
- Mi a Margitszigeten nem a film színpadi változatát mutatjuk be, hanem a világhírű nagy Blues Brothers slágerek egymásutánisága lesz ez a show, tánckarral, zenészekkel, igen komoly látványtechnikával. Igazából nem a gengszterek vonulatán akartunk elindulni. Nem lesz semmi dráma, semmi komolyság, a közönséget szeretnénk szórakoztatni. Miközben akiket alakítunk, két szimpatikus, igazán idióta gengszter. Laza, mindenre tojó, teljesen őrült fickókról van szó.

- Hasonlítanak önre valamennyire?
-Nekem ez nagyon új, mert végigtáncoljuk az egészet. Bóbis László a koreográfus. Ez egy sodró lendületű, végig pörgős koncert. Egyedül a Spamelot kicsit hasonló, amiben játszom, az tulajdonképpen musical-komédia. Ez a fajta fanyar humor, lazaság nekem eléggé új, de imádom.


Nyomj egy lájkot, ha szereted a musicaleket.



- A saját személyiségében van ebből valami?
-Hát nézze. Talán az a bohókásság, ami az én magánéletemre jellemző, és az a fajta folyamatosan hülyéskedő, a társaság középpontjává válni szerető ember, aki vagyok, hasonlít ezekre a figurákra. Minden olyan hülyeség, ami bennem a civil életben megvan, a színpadon meg tud mutatkozni.

- Ehhez képest általában öblös hangú hősöket alakít.
- Éppen ezért szükségem is volt rá, hogy most egy olyan show-t csináljunk Serbán Attila barátommal, ami mindenféle komolyságot félretesz.

Jegyek itt

2012/08/03
P 20:00
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Budapest
The Blues BrothersJegyvásárlás
2012/08/05
V 20:00
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Budapest
The Blues BrothersJegyvásárlás

Forrás: Népszava

Lájk, ha bejött a hír! KLIKK!