2013. november 19., kedd

Remek CD! Mahó Andrea: Jó reggelt napfény

Andinak 2008. októberében már a második önálló albuma jelent meg. 2003 óta, amikor is megkapta az Év Musical Énekese díjat, számtalan zenés darabot vitt sikerre. Ő Christine az Operaház fantomjában, Roxy a Chicago-ban, Mary-t alakította a Volt egyszer egy csapatban, de játszott a Nyomorultakban, a Leányvásárban, a Mária Főhadnagyban, a Miss Saigonban, a Rómeó és Júliában és a Szépség és a Szörnyetegben is.

Miután Andrew Lloyd Webber látta Christine-ként, a Volt egyszer egy csapat magyar verziójánál már ragaszkodott szerepléséhez, és jelenleg Andreát tartja az egyik legjobb Webber előadónak.

2007-ben valóra vált Mahó Andrea álma, önálló albumot adott ki, amelyen szinte az összes Webber sláger helyett kapott a Macskáktól az Evitáig, az Operaház fantomjától – az itthon még be sem mutatott – Song and Dance dalokig, amelyek magyar szövegét Bródy János írta.

Andrea második nagylemeze 2008. október elején jelent meg – ezúttal is a Universal Music gondozásában –, amelyen az énekesnő már nem csupán Webber dalokat énekel, mint az első album esetében. Ennél a kiadványnál az volt a cél, hogy minél szélesebb skáláját mutassa be az énekes-színésznő! Mindez szó szerint értendő, hiszen kivételes, több mint három oktávnyi hangterjedelmének minden színét megmutatja a musicalirodalom legszebb és legismertebb részleteiben. Éppen ezért a lemezen szereplő dalokat úgy válogattuk össze, hogy azok stílusa is egészen eltérő legyen.

1. MacDermot-Rado-Ragni – Jó reggelt napfény – Hair
2. Jacobs-Casey – Honnan ez a hűség hozzád - Grease
3. Webber-Rice – Nem tudom, hogy szeressem – Jézus Krisztus Szupersztár
4. Loewe-Lerner - Csudijó - My Fair Lady
5. Schönberg-Boublil - Itt vagyok egymagam megint /Senkim már/ - Nyomorultak
6. Andersson-Ulveaus-Rice - Már ismerem őt - Sakk
7. Kryeger-Eyen - Csak egy éjjel - Dreamgirls
8. Bernstein-Sondheim - Valahol - West Side Story
9. Arlen-Horburg - A szivárványon túl - Óz
10. Kocsák Tibor-Miklós Tibor – Kívüled senkim - Anna Karenina
11. Várkonyi Mátyás-Bródy János – Néma angyalok – Will Shakespeare, vagy akit akartok

Bónusz:

12. Bach-Gounod – Ave Maria
13. Puccini-Forzano - O mio babbo caro – Gianni Schicchi

A két bónusz dal – egy régi álom megvalósulása – a jövő elképzeléseit vetítik előre. Igazi zenei csemege.

Bővebb info a Jó reggelt napfény lemezről ITT

A második CD alkotógárdája, akárcsak tavaly: Zsoldos Béla, Kocsák Tibor, Miklós Tibor és Bródy János mellett - aki most is írt új szöveget Andreának -, Várkonyi Mátyást kell még megemlítenünk. Az albumon két duett is hallható, amelyekben Andrea partnerei, Détár Enikő és Nagy Sándor. A vokál megszólalásokban a Madách Színház művészei hallhatók, Nyári Darinka, Grimm Zsuzsa, Arany Tamás és Pankotay Péter. A borító, illetve a teljes design Kentaur munkája.

Lájk, ha kedveled Mahó Andrea előadását! KLIKK!