2013. augusztus 24., szombat

Sikeres évadot zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok

Növekvő bevétellel és látogatószámmal zárt idén a Szegedi Szabadtéri Játékok programsorozata: míg tavaly negyvenhatezer látogatója volt, idén ötvenháromezren váltottak jegyet az előadásokra - közölték csütörtökön a szervezők az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint sikeres évadot zárt augusztus 20-án a Dóm téri fesztivál. Bár az elszámolás még tart, az előző évekhez képest növekvő jegybevétellel és látogatottsággal számolhat a menedzsment.  

Iratkozz fel a musicalhírek hírlevelünkre és ezzel be is neveztél játékunkba, amelyben rendszeresen musicaleseményekre szóló belépőket sorsolunk ki a feliratkozók között. FELIRATKOZÁS ITT.

A látogatószám tekintetében a tervezettet sikerült jóval meghaladni. Az előzetes összesítés szerint az öt Dóm téri produkció tizenkét előadásán 91 százalékos volt a látogatottság. Az évad legnépszerűbb produkciójának az Elfújta a szél című musical bizonyult, amelyet közel tizenhatezer néző tekintett meg. Az újszegedi kisszínpadon szintén kiemelkedő sikert aratott 93 százalékos látogatottsággal a Szolnoki Szigligeti Színház vendégjátéka, az Egy bolond százat csinál.

    A tavalyi jegyárbevételt több mint 30 százalékkal haladta meg az idei, míg a látogatottság 76 százalékról ugrott a 92 százalékra. 2012-ben közel 46 ezer látogatója volt a fesztiválnak, míg idén több mint 53 ezren váltottak jegyet az előadásokra. A növekvő jegybevétel dacára az idei évad pénzügyileg várhatóan veszteséggel zár, de bizakodásra ad okot, hogy az elmúlt évek tendenciájával szemben a bevétel és a látogatószám is növekszik - áll a közleményben.

    A 2014-es évad műsorának előkészítése jelenleg is zajlik, meghirdetését október elejére tervezi a fesztivál igazgatósága - közölték.

5 remek musical kiadvány
MUSICAL ROCKOPERA - Jézus Krisztus Szupersztár 2010 Madách színház /2cd/ CD
MUSICAL ROCKOPERA - Spamalot /magyar/ CD
Vizy Márton - Tóth Dávid Ágoston - Én, József Attila - Musical József Attila verseire - CD
Az Operaház fantomja (film-musical) (DVD) /DVD/
BERECZKI ZOLTÁN ÉS SZINETÁR DÓRA - Musical Duett 2. CD