2013. november 18., hétfő

Nívós gálaesttel emlékeznek az Operettben Miklós Tiborra - jegyek itt

Több mint ötven magyar énekes, színész, sztár fogott össze, hogy november 25-én jótékonysági gálaesten állítson emléket a Légy jó mindhalálig, az Anna Karenina, a Sztárcsinálók, az Utazás, vagy az Operettszínházban a mai napig látható Abigél és Menyasszonytánc sikerszerzőjének, a Miss Saigon fordítójának, Miklós Tibornak, aki szeptemberben, 66 éves korában távozott közülünk.

Somogyi Szilárd, a Budapesti Operettszínház rendezője álmodja színpadra a november 25-i gálát, amelyen Miklós Tibor műveinek felidézésével kíván megemlékezni a színház a magyar musicaljátszás legfontosabb alakjáról.


A november 25-i emlékgálán nem csak az Operettszínház művészei, de a hazai musical- és rockopera-játszás legnagyobb alakjai, az egykori Rock Színház meghatározó művészei is tiszteletüket teszik, együtt köszönve meg mindazt a sok csodát, melyet Miklós Tibornak köszönhet a hazai színjátszás.

Iratkozz fel a musicalhírek hírlevelünkre és ezzel be is neveztél játékunkba, amelyben rendszeresen musicaleseményekre szóló belépőket sorsolunk ki a feliratkozók között. FELIRATKOZÁS ITT.

"A gála sajnos a teljesség igénye nélkül dolgozza fel a munkásságát, hiszen ezernél is több dalszöveg fűződik Miklós Tibor nevéhez. Megpróbálunk egy érdekes kronológiai sorrendet kialakítani a műsorban és legutolsó munkájától haladunk majd a kezdetek felé. A gálán részt vevő művészek vagy az eredeti ősbemutatókon énekelték ezeket a dalokat vagy a későbbiekben játszották a szerepeket. A Rock Színház kihagyhatatlan ebből a gálából és itt is lesz minden művész, aki csak ráér. Tanítványai és felfedezettjei, köztük az Operettszínház színészei is természetesen. Miklós Tibor maga volt a musicalsziget, aki mindig őrizte és ápolta ezt a műfajt. Óvta, mint egy lángot. Ő volt az, aki a leglehetetlenebb körülmények között is tudott színházat csinálni" - mondta el Somogyi Szilárd.

A gála résztvevői: Andrádi Zsanett, Balogh-Bodor Attila, Barát Attila, Bardóczy Attila, Bíró Eszter, Bori Réka, Czigány Judit, Csengeri Attila, Csengeri Ottília, Csonka András, Csuha Lajos, Dobos László, Dolhai Attila, Egyházi Géza, Feke Pál, Felföldi Anikó, Forgács Péter, Földes Tamás, Für Anikó, Gömöri András Máté, Haffner Anikó, Homonnay Zsolt, Jantyik Csaba, Janza Kata, Kékkovács Mara, Kerényi Miklós Máté, Kovács Zsuzsa, Kováts Kriszta, Langer Soma, Lukács Anita, Mahó Andrea, Makrai Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Miklós Eponin, Muri Enikő, Nádasi Veronika, Naszvagyi Tamás, Nyári Szilvia, Polyák Lilla, Puskás Péter, Sasvári Sándor, Serbán Attila,Simon Panna, Sz. Nagy Ildikó, Szabó P. Szilveszter, Szendy Szilvi, Szolnoki Tibor, Szomor György, Tóth Gabi, Tóth Vera, Ullmann Zsuzsa, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsa, Vikidál Gyula, Zentai András.

IdőpontProgram
2013/11/25
H 19:00
Budapesti Operettszínház
Nagyszínpad
Budapest
Lélektől lélekig - Jótékonysági gálaest Miklós Tibor emlékéreJegyvásárlás