2013. november 18., hétfő

Új szereplők a Ghost musicalban - jegyek itt

A londoni West End és a New York-i Broadway után, a tavalyi évadban végre Magyarországra is megérkezett a Ghost musical. A bemutató óta is töretlen sikerrel játszott előadásban most Nádasi Veronika és Bálint Ádám is bemutatkozott.

Az Oscar díjas Ghost című film alapján készült musical már az ötvenedik előadás felé közelít a Budapesti Operettszínházban. A történet a szerelem hallhatatlanságát mutatja meg a nézőknek, nagyszerű színészek, fülbemászó és sokszor ismerősen csengő dallamok, valamint a technika csodájának segítségével megidézve a szellemvilágot. Már a próbaidőszak is próbára tette a színészeket, hiszen legtöbbjüknek úgy kell játszania, mintha partnerük nem lenne ott a színpadon. Mint a Carl karakterét megformáló Bálint Ádámnak is, aki a november 9-i előadáson debütált a pénzéhes, kimondottan negatív hős szerepében, méghozzá a színész legnagyobb örömére.

Már amikor bemutattuk az előadást, arra gondoltam, milyen jó lenne eljátszani ezt a szerepet. Folyton azon gondolkoztam, ha én alakítanám, hogyan csinálnám. Most tíz centivel a föld fölött járok, hogy belebújhattam Carl bőrébe. Elképesztően örülök neki. Ez egy olyan előadás, ami nem "faltól falig" zene, sok benne a próza és rengeteg teret enged a színészi játéknak. Nagyon jó feladat és szerintem az egyik legizgalmasabb karakter benne Carl. Szinte végig kettős játékot játszom, szól a nézőnek, a többi szereplőnek, annak is, akit nem látunk. Ez egy nagyon érdekes és egyben iszonyú bonyolult feladat. Egy színésznek viszont pont az az élvezet, ha sokféle színt megmutathat. Carl nem egy eredendően rossz ember, csak nagyravágyó és gyarló. Tele van álmokkal de egyszer csak minden kicsúszik a kezéből és beleőrül. Tulajdonképpen nem is karakterfejlődése van, hanem összeomlása. Kimondhatatlanul hálás vagyok azoknak, akik segítettek beállni ebbe az előadásba, Kerényi Miklós Gábor igazgató úrnak, aki rám gondolt és rengeteg tanácsot adott. Jó itt lenni, benne lenni és ennek a csapatnak a részesének lenni" - mondta Bálint Ádám, akivel együtt Nádasi Veronika is bemutatkozott az előadásban.

Oda Mae legendás karakterét Whoopy Goldberg vitte sikerre a filmvásznon. A vérbő, nagyszájú és humoros színes bőrű nő "világát" Nádasi Veronika nagyon is magáénak érzi és Bálint Ádámhoz hasonlóan örül annak, hogy eljátszhatja a musicalben is hatalmas sikert arató karaktert.
Iratkozz fel a musicalhírek hírlevelünkre és ezzel be is neveztél játékunkba, amelyben rendszeresen musicaleseményekre szóló belépőket sorsolunk ki a feliratkozók között. FELIRATKOZÁS ITT.

"Egy komplett pszichológiai könyvet megérne az a rengeteg érzés, ami ezzel a szereppel kapcsolatban bennem van. Ez a fekete zenei világ és stílus közel áll hozzám, eddig azonban nem volt ilyen típusú karakterem. Nagyon el akartam játszani Oda Mae-t, de pont ennyire féltem is attól, hogy meg tudom-e csinálni. Tudok-e majd jól hozni egy ennyire harsány és vicces karaktert. Csodálatos, hogy azt érzem, a színpadon minden feloldódott ebből és tudok "csak" játszani! Ez a szerep egy tejföl, és én úszom benne. Színészileg rengeteg dolgot meg lehet benne mutatni. Jó érzés, hogy a közönség is szereti. Oda Mae olyan karakter, akinek az egész létezése elüt a világtól, amiben mozog. Ettől lesz ő vicces. Fontos, hogy ez belőlem jöjjön. Magamat igyekeztem megtalálni benne és nem akartam sem a filmből, sem pedig elődökből építkezni. Ha másolok, azzal külsőséges lesz és a poénok üressé válnak. Magam felé volt ezt a szerepet eljátszani egy hatalmas lépés. Fontos mérföldkő. Nagyon boldog vagyok, hogy úgy érzem sikeresen megléptem" - mondta el Nádasi Veronika.

A Ghost musical sikerszériája az új beállókkal együtt dübörög tovább a Budapesti Operettszínház idei évadában is, Nádasi Veronika és Bálint Ádám mellett Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté, Vágó Bernadett, Muri Enikő, Szulák Andrea, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó Dávid, Németh Attila, György-Rózsa Sándor, Szabó P. Szilveszter, Brasch Bence, Földes Tamás és Józsa Imre főszereplésével.

IdőpontProgram 
2014/01/28
K 19:00
Budapesti Operettszínház
Nagyszínpad
Budapest
GhostJegyvásárlás
2014/01/29
Sz 19:00
Budapesti Operettszínház
Nagyszínpad
Budapest
GhostJegyvásárlás
2014/01/30
Cs 19:00
Budapesti Operettszínház
Nagyszínpad
Budapest
GhostJegyvásárlás
2014/01/31
P 19:00
Budapesti Operettszínház
Nagyszínpad
Budapest
GhostJegyvásárlás


Forrás: operett.hu