2015. március 27., péntek

Jön a Fame az Operettszínházba: megszólalnak a vendégművészek

Jön a Fame az Operettszínházban.

 A társulat azonban már most reggeltől estig próbál a Fame musicalre, mely a nyár szenzációja lesz. A méltán híres Broadway darabot, melyet az azonos című film ihletett, a bemutatója óta, vagyis közel húsz éve óriási sikerrel játsszák az egész világon. Június 26-án a Nagymező utcába is beköszönt a hírnév és egészen évad végéig, beleértve a szezon utolsó előadását is, Somogyi Szilárd rendezésében dübörög majd.


A történet nyolc tehetséges fiatalt mutat be a New York-i Művészeti Iskolán, ahol négy tanéven keresztül követhetjük végig a művészpalánták korai pályafutását a diploma megszerzéséig vezető rögös úton. Tehetséges fiatalokat találni pedig nem jelentett gondot, hiszen Gubik Petra, Muri Enikő, Veréb Tamás, Kocsis Dénes, Jenes Kitti és Gömöri András Máté, a Budapesti Operettszínház Mi is itt vagyunk! kampányának résztvevői, új generációjának tagjai alig várják, hogy kollégáikkal Kerényi Miklós Mátéval, Szabó Dáviddal és Vágó Zsuzsival együtt színpadra lépjenek és kicsit önmagukat játsszák. Ahol művészpalánták vannak, ott tanárokra is szükség van.Szulák Andrea és Nádasi Veronika Miss Sherman szerepében, míg két prózai vendégművész Németh Kristóf és Vasvári Csaba Mr. Myers, a drámatanár szerepében segíti majd őket.

"A Fame, a hírnév, mindannyiunk számára hőn áhított vágy volt azóta, hogy elkezdtük ezt a szakmát. Talán a Színművészeti Egyetemen eltöltött évek emlékeztetnek leginkább a musical alaphelyzetére, amelyben diákok küzdenek egymással és saját magukkal a hírnév elérése érdekében. Már amikor az előadás rendezője az első találkozásunk alkalmával megmutatta a látványterveket és elmesélte a koncepciót körvonalazódott, hogy egy világszínvonalú produkcióban vehetek részt Budapesten. Izgalommal várom a próbakezdést" - mondta el Németh Kristóf, a Játékszín igazgatója, akihez hasonlóan örül a felkérésének Vasvári Csaba színész is.

"Szeretem az új helyzetek, s szeretek új emberekkel ismerkedni. Persze a produkcióban sokan lesznek olyanok is, kiket már régről ismerek, esetleg dolgoztam is már velük, ám rengeteg új emberrel találkozom majd, s ez mindig felvillanyoz. A zenés színház, a zene, a hang mindig erős hatással volt rám". A premierre már most megkezdődött a felkészülés. Különleges koreográfiára, a legvegyesebb modern stílusokra számíthatnak majd a nézők, így a táncpróbák már zajlanak. Addig is, míg a hivatalos próbaidőszak megkezdődik a színház üres termei a Csínom Palkó színészeivel és néptáncosaival vannak tele.

Musical kiadványok, cd-k itt