2016. július 7., csütörtök

Budavári Palotakoncert 2016 - "Mára az operett ismét trendi műfaj lett"

A Budavári Palota Oroszlános Udvara immár negyedik alakommal ad otthont az operett ünnepének. Augusztus 5-én és 6-án ismét felcsendülnek a közkedvelt és népszerű operett melódiák a Budapesti Operettszínház művészeinek tolmácsolásában.


Jegyek iTT
A Showtime Event szervezésében megvalósuló koncert producerei Dr. Vadász Dániel és Nacsa Olivér. Vadász Dániel szerint a Budavári Palotakoncert jelentősen túlnőtte az Oroszlános udvar kereteit és a televíziós közvetítésnek köszönhetően igazán széles közönségréteghez sikerült eljuttatni az ismét egyre népszerűbb műfajt. Vadász sikerként könyveli el, hogy hasonló operett gálával az elmúlt évben bemutatkozhattak Dél-kelet Ázsia hét országában, és szerződéseket kötöttek hat japán várossal, ahol a következő öt évben közös újévi koncerteket tartanak majd, de az európai térségben, Olaszországban is egyre nagyobb érdeklődés és kereslet van az Operettszínház iránt.

"Mára az operett ismét trendi műfaj lett itthon is és kifejezetten büszke vagyok arra, hogy ebben a Palotakoncertnek is része van" - mondta a producer.

A vár idén kezdődött felújítása kapcsán hozzátette: "Meg tudom ígérni, hogy a koncert és a televíziós közvetítés pompájából, színvonalából és presztízséből semmit nem adunk fel." Nacsa Olivér megköszönte a Várgondnokság támogatását, amivel lehetővé tették, hogy - egyetlen eseményként - a felújítás ideje alatt is megrendezhessék a gálát. Nacsa úgy látja, az est nem csak az operett, hanem egyben a zenés színház ünnepe, hiszen ma ez az egyetlen olyan zenés színházi produkció, ami főműsorban látható a Magyar Televízióban, ráadásul igen kiemelt időpontban, augusztus 20-án, az Államalapítás Ünnepén.