2016. július 7., csütörtök

Budavári Palotakoncert 2016 - megszólalt a rendező


A Budavári Palota Oroszlános Udvara immár negyedik alakommal ad otthont az operett ünnepének. Augusztus 5-én és 6-án ismét felcsendülnek a közkedvelt és népszerű operett melódiák a Budapesti Operettszínház művészeinek tolmácsolásában.


Jegyek iTT
 Kerényi Miklós Gábor szerint az, hogy a magyar operett ismét szárnyaló útra került, nagyban köszönhető a Palotakoncertnek és a két producer munkájának. Mint mondta, nagy kihívást jelentett az idei koncert, mert a nézők azt várják, hogy a legnagyobb slágerek minden évben újra és újra felcsendüljenek, de nekik az a feladatuk, hogy újjal is meglepjék a közönséget. Az idei koncert elnevezése, a Várvédő Gála úgy született, hogy alapul vették a jelenlegi helyzetet, vagyis azt, hogy építik, alakítják a várat, "mi ezzel együtt mellettük, értük és persze a várért vagyunk. Így a mostani műsorba több olyan szám is bekerült, amiben katonák, huszárok jelennek meg, ami mind azt sugallja, hogy az operett rendkívül békés, szerelmes műfaj, de ha kell, ott áll a gáton" - nyilatkozta a rendező.

Kero arról is beszélt, hogy idén a nagy klasszikusok mellett több Offenbach és az itthon kevéssé ismert Robert Stolz által írt dalt is előadnak majd. A hat részből álló gála műsorvezetője idén is Szulák Andrea lesz.

Az első blokkban katonás, várvédő számok hangzanak el a "palota védőseregétől", a második blokkban a "palota bentlakói" énekelnek, a harmadik blokkban szólalnak meg az Offenbach dallamok, a szünet után következő negyedik blokk egy amerikai betét, melyben a 2015/2016-os évadban bemutatott Chicagói hercegnő legjobb számai elevenednek meg sztepptánccal és néptánccal fűszerezve.

Az ötödik blokk egy "kicsit flaszteros", amiben a "vár körül élő polgárság" mutatja meg magát. Ebben a részben egy Habsburg származású olasz vendég énekes is színpadra lép. Végül a hatodik blokk, a 'magyar szívvel', egy igazi magyaros rész.